Borsa  della Musica

A-chord band.jpg

A-Chord

/

  • Nero Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

A-Chord este o trupa rock cu influente blues, folk, rock n'roll, hard rock intr-un cuvant denumit Pub Rock. Repertoriul contine cover-uri de la artisti precum Chris Rea, Dire Straits dar si compozitii proprii, 17 in prezent, create pe reteta aceluiasi stil.

In 2009 Alexandru Bugalete, impreuna cu un coleg de facultate, Andrei Socarici si un prieten apropiat Ionescu Mihai, se hotarasc sa puna bazele unei trupe muzicale. Initial au inceput intr-un garaj cu doua chitari,un subwoofer si o boxa pentru clape, instrument pe care se tinea linia de tobe la acea vreme. Dupa amenajarea spatiului unde urmau sa se tina repetitiile si achizitionarea unui minim de echipament, trupa a inceput cautarea unui solist vocal. Dupa cateva luni, in componenta trupei isi face aparitia Ionut Platon prin intermediul lui Alex Bugalete , care urma cursuri de chitara la acelasi profesor Vlad Vedes. 
In urmatorul an, 2010, trupa isi stabileste stilul, odata cu numirea lui Andrei Socarici solist al trupei.
In timp, formatia si-a stabilit propriul stil si a lucrat la cateva compozitii, acestora adaugandu-se si piesele create de Ionut Platon dinainte de a se alatura trupei. 
In anul 2013 Mihai Ionescu se muta din motive profesionale intr-un oras din Austria, lasand un gol apasator in trupa. Dupa cateva colaborari cu alti tobosari (Bogdan Marica, Roxana Zanga) in februarie 2014 Geo Marinescu preia rolul de tobosar si backing vocal, ocazie cu care trupa sustine concerte in afara orasului si obtin o aparitie live in cadrul emisiunii Psihologul Muzical cu Andrei Partos de pe Radio Romania Actualitati.Inceputul anului 2015 aduce o reeditare a piesei "O singura zi" in colaborare cu saxofonistul Armand Murzea plus alte piese noi create.